Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


De zin van ziekzijn


Signalen en betekenis van ziekte Thorwald Dethlefsen/Rüdiger DahlkeDe zin van ziekzijn
Dit is een ongemakkelijk boek, want het ontneemt de mens de mogelijkheid zijn ziekte te gebruiken als een alibi voor zijn onopgeloste problemen, zeggen de auteurs in hun voorwoord. Ze willen duidelijk maken dat ziekten verschijningsvormen zijn van één grote ziekte, die onlosmakelijk verbonden is met het ongelukkig zijn van de mens. Sumptomen zijn lichamelijke verschijnselen waarin psychische conflicten tot uitdrukking komen. Hoofdpijn, infectie, stress, maagklachten en impotentie geven ons signalen door uit het rijk der psyche. Ziekte-uitingen zijn beelden die we moeten verklaren en waarvan we de betekenis onderen ogen moeten zien.

Dit boek bestaat uit twee delen. In het eerste gaan de schrijvers in op de achtergronden en filosofie van het ziekzijn en beter worden.

In het tweede gedeelte beschrijven ze de meest voorkomende ziektesymptomen, de mogelijke oorzaken, met welke gevoelens en activiteiten ze corresponderen en wat we eraan kunnen doen. De samenhang van lichamelijke klachten en psychische problemen zal verlen chqueren; toch zullen we de confrontatie moeten aangaan, willen we aan onze genezing kunnen werken. Ons wordt een nieuwe zienswijze geleerd, waarmee we zelf symptomen kunnen interpreteren en als zinvol aanvaarden: ons lot is een uitdaging, onze ziekte een weg om onszelf te vinden, en innerlijk te groeien. 

De zin van ziekzijn
Signalen en betekenis van ziekten
Door: Thorwald Dethlefsen/Rüdiger Dahlke
ISBN: 97890 202 49989 
Prijs: € 22,90
Blz.: 333
paperback
Druk: 14 
Euro 22.90

Aantal