Winkelwagen

Volgende >>


Kaarten van en voor Indianen


set van 10 kaarten van de Andes indianen (Peru). Opbrengst gaat VOLLEDIG naar Stichtinting HoPe!


Setje van 10 enkelzijdige kaarten.
Een serie van de mooiste foto's van Walter Meekes. Formaat 15,5 x 11 cm, zonder envelop.

De opbrengst van de verkoop van deze kaarten gaat VOLLEDIG naar Stichting HoPe. Het doel van HoPe is om de indianen in het hoogland in staat te stellen hun lot in eigen hand te nemen en zelf hun leefomstandigheden te verbeteren. Stinchting HoPe ondersteunt alleen projecten als de plaatselijke bevolking er zelf om vraagt en zij zelf zoveel mogelijk bijdraagt aan de uitvoering ervan. De Peruaanse autoriteiten worden maximaal betrokken bij de uitvoering van de projecten. Wat er is bereikt, moet de gemeenschap zelf kunnen voortzetten als het project af is. 

Op 4.000 meter hoogte in het Andesgebergte in Peru is het leven hard. Gletsjerwinden geselen de indianen die er wonen. Verder zijn alleen lama's en winterharde aardappels bestand tegen het klimaat. Maar als die indianen naar de grote stad verhuizen, komen ze in de hel van de sloppenwijken terecht. De indianen in de Andes stammen af van de ooit zo machtige Inca’s. Maar nu worden ze gezien als “onbelangrijke” mensen die ver weg in de bergen wonen. Ze worden gediscrimineerd en komen altijd op de laatste plaats. HoPe zet zich in voor de verbetering van de leefsituatie van deze mensen. De cultuur van de hoogland indianen is honderden jaren oud. Al in de Incatijd droegen de mannen rode poncho’s en de typische Peruaanse muts met oorflappen en de vrouwen rode omslagdoeken. De taal van deze mensen is het Quechua (spreek uit: ketsjwa), de taal die in de Incatijd al werd gesproken.

Voor meer informatie over het werk van Stichting HoPe en het leven van deze Indianen kunt u kijken op www.stichtinghope.org. Het is tevens mogelijk om via hun website geld te doneren aan Stichting HoPe.
Euro 4.50

Aantal