Winkelwagen

Volgende >>


Kinderen bewust (op)voeden


Drs. K.M.W. Janssen Hardcover, 272 pagina's full color, 17 x 24 cmKinderen bewust (op)voeden
Kinderen bewust (op)voeden
Holistische benadering van een nieuwe generatie kinderen

Een boek met inspirerende inzichten en een nieuwe aanpak van lichamelijke klachten, emotionele problemen, gedragsproblemen en leerproblemen.

Korte weergave van het boek. 

ADHD, ADD, PDD-NOS, autisme, dyslexie… Steeds meer kinderen krijgen een label. Zijn deze kinderen ‘anders’? 

Ik laat met mijn boek zien wie deze kinderen werkelijk zijn. Ze hebben prachtige kwaliteiten zoals (hoog)gevoeligheid, een sterke intuïtie en een grote innerlijke wijsheid. Deze generatie gevoelige kinderen raakt snel overprikkeld. 

  1. Hoe raken ze overprikkeld? 
  2. Welke soorten prikkels zijn er? 
  3. Wat zijn de gevolgen hiervan? 

Ik beschrijf het allemaal. Ik bied inspirerende inzichten in de kwaliteiten, het gedrag en de belevingswereld van kinderen. Maar ook in de oorzaken van hun klachten en problemen. Zo zijn veel kinderen uiterst visueel ingesteld. Dit zogenoemde ‘beelddenken’ kan leiden tot leer- en gedragsproblemen. Zijn deze kinderen geholpen met een label of vragen onze schoolsystemen om vernieuwing? 

In 'Kinderen bewust (op)voeden' pleit ik voor een holistische kijk op kinderen met de boodschap achter de klachten als uitgangspunt. Ik ontwikkelde de Kindigo® therapie om de oorzaak aan te pakken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Doel van de therapie: het kind terug in zijn of haar kracht! Vanuit innerlijke kracht kunnen kinderen invulling geven aan hun unieke kwaliteiten, talenten en gaven. 

Bewust (op)voeden vraagt om veel meer dan een gezonde boterham. Het boek geeft talloze tips en is tevens een uitnodiging aan ouders, opvoeders, artsen, hulpverleners, therapeuten en leerkrachten om op een andere manier naar (het gedrag en de problemen van) kinderen te kijken. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden om kinderen nieuwe handreikingen te bieden. 

Het boek staat ook boordevol WIJSheden/uitspraken en tekeningen van kinderen evenals persoonlijke verhalen. 

Hoewel het boek over kinderen gaat, had de titel ook kunnen zijn: 'Jezelf bewust (op)voeden'. Het boek geeft namelijk ook inzichten die te maken hebben met: 

  1. Hoe word je ziek? 
  2. Waarom word je ziek? 
  3. Welke ballast maakt je ziek? Denk dan aan verkeerde voeding (E-stoffen, aspartaam, suiker en nog veel meer) vaccinaties, medicijngebruik, tekort aan vitaminen en mineralen, emotionele spanningen, stress in het algemeen, mentale ballast vanwege faalangst of een negatief zelfbeeld en ga zo maar door. 

Ik bespreek het allemaal in 'Kinderen bewust (op)voeden'.

Een aantal pagina's uit mijn boek:
Het boek bestaat uit drie delen:
Deel 1: inhoudsopgave, voorwoord, inleiding en nog meer...
Een tipje van de sluier.........  download pdf deel 1
Deel 2: inleiding bij deel 2 en nog veel meer......
Een tipje van de sluier.........  download pdf deel 2
Deel 3: Belevingswereld van kinderen, ervaringsberichten, persoonlijke verhalen, een prachtig gedicht van een jongen van 11 jaar en nog veel meer...
Een tipje van de sluier... dat blijft een verrassing :-)

Voor meer informatie, bezoek mijn website:

www.kinderenbewustopvoeden.nl


Euro 29.95

Aantal