Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


Straal Stella Straal


Veerle WautersStraal Stella Straal
Stella en Sterre zijn twee sterretjes die samen naar de aarde komen. Onderweg loopt het mis en Stella moet alleen verder…

Dit verhaal gaat over verlies en iemand heel hard missen, maar ook over ontdekken dat je verder kan. Meer nog: je mag stralen hier op aarde!
Dit verhaal gaat meer specifiek over het verlies van een tweelingbroer- of zus tijdens de zwangerschap (tweelingverlies, vanishing twin of womb twin loss).
Maar je kan dit verhaal ook lezen wanneer je iemand dierbaar verloren bent en hard mist.

Achtergrond:
In mijn praktijk komen geregeld kinderen waarvan de ouders weten te vertellen dat ze eigenlijk deel uitmaakten van een tweeling maar dat het tweelingbroertje of -zusje in de loop van de zwangerschap overleden is.
Uit internationaal onderzoek is gebleken dat 1 op de 8 mensen die als eenling geboren zijn, eigenlijk deel uitmaakten van een tweeling maar ‘onderweg’ hun tweelingbroertje of -zusje verloren zijn.
Therapeuten en onderzoekers stelden vast dat veel van deze mensen onbewust de pijn van dit verlies met zich meedragen en hier op de één of andere manier onder lijden.
Met dit verhaal maak ik dit onderwerp bespreekbaar. Kinderen/volwassenen die weten dat ze een tweeling-overlever zijn, kunnen aan de hand van dit verhaal hier bij stil staan en erover praten.
Soms kiezen ouders ervoor om hun kind niet te vertellen dat hij/zij overlever is van een tweeling. Ook met hen kan je dit verhaal lezen. Je hoeft niet exact te weten waarover dit gaat om de helende werking ervan toe te kunnen laten.

Iedereen die iemand dierbaar verloren is en mist (bewust of onbewust) kan zich laten raken door dit verhaal en meegaan in de boodschap van leven en hoop die het uitdraagt.
Meer informatie over het onderwerp tweelingverlies vind je hier.

Duurzame vorm:
Dit boekje wordt gedrukt door ‘Druk in de weer‘ een ecologische drukkerij in Gent. Zij kiezen voor 100% gerecycleerd papier, vegetale inkten, ecologische producten om de drukpersen te reinigen,…
De afwerking van het boekje gebeurt bij Ryhove.
We hebben ervoor gekozen om dit boekje niet te lijmen maar in te binden met een ringspiraal (wire-o) omdat dit op vlak van recyclage veel interessanter is: lijm is bij de recyclage van boeken veel moeilijker te verwijderen dan metalen bindingen.
Deze manier van inbinden brengt ook met zich mee dat we niet vast hangen aan het principe van katernen (bundels van pagina’s die verkregen worden door de grote drukvellen te plooien). Wanneer je boeken lijmt, moet je je houden aan een bepaald aantal pagina’s.
De originele omslagkaft maakt dat het boekje toch een gewone rug heeft en herkenbaar is in de boekenkast.
Door dit boek in te binden met een ringspiraal, komen we los van het principe van katernen en gebruiken we precies het aantal bladzijden dat we nodig hebben. Zo worden er geen lege bladzijden verkocht en wordt er dus minder papier verbruikt.
We kiezen voor een zachte kaft (softcover) in plaats van een harde kaft omdat ook dit minder belastend is voor het milieu.
Omdat het hier gaat om een boek dat voornamelijk zal worden voorgelezen aan kinderen, hebben we ervoor gekozen om de kaft toch te plastificeren en dikker papier te gebruiken voor de bladzijden binnenin, ook al klinkt dat misschien niet meteen erg ecologisch.
Een niet-geplastificeerde kaft zal namelijk sneller stuk gaan onder de plakkerige en minder zachtaardige kinderhandjes en dunnere bladen riskeren sneller losgescheurd te worden.
En een boekje dat snel stuk gaat om dan in de papierbak te belanden, is niet bepaald duurzaam te noemen…

Doelgroep: 4 tot 94 jaar.UITVERKOCHT

Aantal